Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet abdesi nga prekja e pjesëve intime të fëmijut? (2)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Bab el-Lika el-Maftuh (9 b)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A prishet abdesi i gruas nëse ajo prek pjesët intime të fëmijës?

Përgjigje: Abdesi i gruas nuk prishet në qoftë se ajo e lan fëmijën e saj dhe ia prek organin gjenital. Kjo nuk e prish abdesin. Abdesi nuk prishët madje edhe nëse preket organi i të rriturit. Por në qoftë se ai e prek atë pa epsh, kështu që është e rekomanduar dhe jo e detyrueshme që të merr abdes.

Shpërndaje: