Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet abdesi nga puthjet?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fet’h Dhil-Xhelal uel-Ikram (1/429)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Aishah (radijAllahu anha) ka thënë:

إن النبي قبل امرأة من نسائه ثم خرج إلى الصلاة ولم يتوضأ

“Profeti ﷺ e puthi njërën nga bashkëshortet e tij dhe pastaj shkoi në namaz, pa marrë abdes.” (Ahmedi 6/26)

Edhe nëse bashkëshorti e puth gruan e tij me epsh pasi të ketë marr abdes, abdesi mbetet i vlefshëm edhe nëse ai ka ereksion. Kjo vlen përderisa atij nuk i del diçka nga organi gjenital që ia prish abdesin. Ky është mendimi i saktë në këtë çështje.

Shpërndaje: