Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi nga dalja e gjakut nga hunda dhe nxjerrja e dhëmbit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/249)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A e prish dalja e gjakut nga hunda dhe nxjerrja e dhëmbit agjërimin?

Përgjigje: Dalja e gjakut nga hunda nuk e prish agjërimin sepse del pa dashje. Nëse agjëruesit ndodh t’i del gjaku nga hunda qoftë edhe një sasi e madhe, atëherë agjërimi i tij është i saktë.

Gjithashtu nxjerrja e dhëmbit lejohet. Ai nuk e nxjerr dhëmbin për t’i rrjedh gjaku, ai e bën atë sepse ai e bezdis atë. Në parim nëse pak gjak del nga nxjerrja e dhëmbëve, ky nuk e ka gjykimin e hixhames.

Shpërndaje: