Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi nga ejakulimi në gjumë? – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua Arkan-il-Islam, fq. 480
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është agjërimi i saktë, nëse sheh ëndërr dhe ejakulon (që shkakton dalje të spermës)?

Përgjigje: Po, agjërimi është i saktë. Ëndrrat që shkaktojnë daljen e spermës nuk e prishin agjërimin sepse dalja e spermës nuk ndodh me qëllim. Allahu e ka ngritur lapsin nga personi i cili është në gjumë.

Në këtë rast dua të përmend atë që disa njerëz ditëve të sotme veprojnë gjatë Ramazanit. Disa njerëz janë të zgjuar tërë natën gjatë Ramazanit, e ndoshta edhe veprojnë gjëra që i dëmtojnë ata dhe nuk përfitojnë nga prej tyre, kurse gjatë tërë ditës ata flenë. Kjo gjë aspak nuk është e mirë. Njeriu duhet të kalojë kohën e tij duke adhuruar Allahun, duke bërë dhikër, duke lexuar Kuran dhe gjërat të tjera që e afrojnë atë tek Allahu.

Shpërndaje: