Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi nga këto gjëra?

Imam Jahja bin Sharaf en-Neueui

Burimi: Fetaua el-Imam fq. 55
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A prishet agjërimi nëse agjëruesi provon shijen e ushqimit pa e gëlltitur atë? Kafshon bukë pa e gëlltitur atë? Mbledh pështymë në gojë dhe pastaj e gëlltitë atë? Nëse miza i hynë në gojë pa dëshirë? Korr tërshërë ose thekër dhe aksidentalisht e hap gojën e pastaj pluhuri i futet në gojë? Gëlltit pak ujë kur është duke gargaritur ose kur është duke nxjerr ujin nga hunda (gjatë abdesit)?

Përgjigje: Asnjë nga këto nuk e prishin agjërimin.

Shpërndaje: