“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi nga kuhli/syrmeja e syve?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: el-Mufid fi Maxhalis Shehr Ramadan, fq. 39-42

 www.perlatmuslimane.com

1 – Kuhli/syrmeja e syve.

Sipas mendimit të saktë të dijetarëve, kuhli nuk e prish agjërimin e gruas apo të burrit. Megjithatë, është më mirë për agjëruesin që ta përdorë kuhlin gjatë natës. Gjykim të njëjtë kanë të gjitha produktet e tjera të bukurisë të tilla sikurse sapuni, vajrat dhe gjëra të tjera që përdoren për lëkurën. Shembuj të tillë janë kana, makijazhi dhe të ngjashme. Është në rregull për agjëruesen që t’i përdor të gjitha këto. Megjithatë, makijazhi nuk duhet të përdoret në qoftë se e dëmton fytyrën.

Shpërndaje: