Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi nga përdorimi i sapunit, parfumeve dhe nga ejakulimi në gjumë?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: (10/271-272)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet përdorimi i sapunit gjatë dushit në Ramazan? A e prishin agjërimin ëndrrat që shkaktojnë ejakulim? A e prishin agjërimin parfumet?
 
Përgjigje: Para së gjithash është e lejuar për agjëruesin që të lahet gjatë ditës në Ramazan me ujë. Së dyti, agjërimi nuk prishet nga ëndrrat e tilla të cilat i sheh gjatë ditës në Ramazan. Ajo që obligohet për të nëse i ka dalë sperma, është që të bëjë gusël.
 
Së treti, përdorimi i ndonjë lloj parfumi gjatë ditëve të Ramazanit kur personi është agjërueshëm nuk e prish agjërimin.
 
Megjithatë, nuk duhet të thith tym apo parfume në formë pluhuri si misk pluhuri.

Shpërndaje: