“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet namazi i një gruaje nëse një grua tjetër kalon para saj?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/12019.mp3
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një grua është duke u falur dhe një tjetër grua kalon para saj, a prishet namazi i saj?

Përgjigje: Kjo gjë nuk e prish namazin e saj, sepse i dërguari salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Nëse një burrë mysliman falet…” Nga kjo kuptojmë se gruaja nuk ka të njëjtin gjykim. Kjo nuk e prish namazin e saj, po për të qenë e sigurt, është mirë për të mos e vepruar këtë gjë. Hadithi është specifik për kalimin e gruas pranë burrit i cili është duke u falur. Ndërsa, për kalimin e saj para gruas (në lidhje me prishjen e namazit të saj), kuptimi i këtij hadithi nuk e përforcon këtë gjë.

Shpërndaje: