Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A puthet dhe preket guri i zi për të bërë teberruk?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (47)
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2014%20-0%204%20-%201437.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është bëhet teberruk (a kërkohet bereqet përmes tij) duke puthur dhe prekur gurin e zi?

Përgjigje: Ky është pasim i të dërguarit ﷺ dhe jo teberruk. Ky është pasim i të dërguarit ﷺ. Ai e preku atë me dorën e tij fisnike dhe e puthi atë.

Shpërndaje: