Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A quhet engjëlli i vdekjes Azrail?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (vdiq. 1420)

Burimi: Fetaua el-Imarat nr. 111.

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se emri i engjëllit të vdekjes është Azrail?

Përgjigje: Nuk është transmetuar në asnjë hadith autentik nga profeti -صلى الله عليه وسلم- se ai e ka quajtur engjëllin e vdekjes me Azrail.

Shpërndaje: