Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ta shkurorëzoj gruan time?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam i martuar me një grua me të cilën kam pesë fëmijë të vegjël. Unë i urrej disa nga cilësitë e saj. Shejkhu i nderuar, a më këshilloni që ta shkurorëzoj, apo çfarë të bëj?”

Përgjigje: “Nëse cilësitë për të cilat po fletë kanë të bëjnë me fenë e saj, atëherë këshilloje atë. Ajo ose i braktis ato, përndryshe shkurorëzoje.

E në qoftë se këto cilësi nuk kanë të bëjnë me fenë e saj, si çështje karakteri, ose vije në shprehje impulsivi i saj, atëherë duhet të jesh i durueshëm dhe të mos e shkurorëzosh atë.”

Shpërndaje: