“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A të bëjë haxhin e dytë apo të dhurojë lëmoshë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar (2/58-59)

Përktheu: Valdet Gashi 

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person e ka kryer haxhin e detyrueshëm, a është më mirë për të që të bëjë një haxh vullnetar, apo që t’i dhurojë këto para për projekte bamirëse? 

Përgjigje: Bërja e haxhit vullnetar është më mirë se sa dhënia e lëmoshës. Por në qoftë se ka muslimanë të cilët janë në nevojë (vështirësi), është më mirë që t’i ndihmosh këta muslimanë që të dalin nga gjendja e tyre e ndërlikuar.

Shpërndaje: