“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A të falet gruaja në hotelin e saj apo në xhamin e shenjtë në Mekë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (34)
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20-%201%20-%202%20-%201436.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është më mirë për gruan që të falet në dhomën e hotelit të saj jashtë xhamisë së shenjtë (në Mekë) se sa në xhaminë e shenjtë?

Përgjigje: Po. Kjo është më mbuluese për të. Namazi i saj në shtëpi është më mbulues për të. Kjo është më mirë.

Profeti ﷺ ka thënë:

“Mos i ndaloni robëreshat e Allahut prej xhamive të Allahut. Megjithatë, shtëpitë e tyre janë më të mira për to.”

Kjo zbatohet për të gjitha xhamitë; në Mekë, Medine dhe kudo. Përveç kësaj ne duhet ta dimë se xhamia e shenjtë (në Mekë) nuk është e kufizuar në xhami rreth Qabes. Të gjitha xhamitë brenda zonës së haremit në Mekë i përkasin xhamisë së shenjtë. Hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut për këtë. Prandaj çështja është e hapur. Mos ia vështirësoni vetes tuaj.

Shpërndaje: