Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A u kryqëzua Isai?

Burimi: ”Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr.6257

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e vërtetë se Isai (alejhis-selam) është ende gjallë në qiellin e tretë? Ai nuk u kryqëzua? Ai do të kthehet në tokë përsëri? A do të kthehet si një profet apo një njeri i thjeshtë?”

Përgjigje: ”Isai (alejhis-selam) as nuk u gozhdua e as nuk u mbytë, sepse Allahu (Te’ala) thotë:

”Po ata as nuk e mbytën as nuk e gozhduan (nuk e kryqëzuan në gozhda), por atyre u përngjau.” 1

Ai u ngritë lartë në qiell, me trup dhe shpirtë.

Allahu (Te’ala) ka thënë:

”Përkundrazi, Allahu e ngriti atë pranë Vetes.” 2

Ai do të zbres në fund të kohës si një sundimtar i drejtë për të prishur kryqin, të mbysë derrin dhe të qeveris në pajtim me sheriatin e Muhamedit (salAllahu alejhi ue selem).

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi Profetin tonë Muhamed, familjen e tij dhe shokët e tij.”


1 An-Nisa’ 4:157

2 An-Nisa’ 4:158

Shpërndaje: