Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A vlen martesa e çiftit të krishterë që u konvertuan në Islam?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (342)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të martohen përsëri një çift të krishterë të cilët Allahu i udhëzoi në Islam?

Përgjigje: Jo. Kur burri i Zejnebes, vajzës së profetit ﷺ, Abur-Rabi bin el-As u konvertua në Islam, profeti ﷺ nuk i martoi ata përsëri. Ata mbetën të martuar si më parë.

Shpërndaje: