Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Aba’ah me ngjyra dhe e dekoruar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (89), min: 59:24

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/%D8%A5%D8%BA%D8%A7%D8%AB%D8%A9%20%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%D9%81%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%86%20%D9%85%D8%B5%D8%A7%D9%8A%D8%AF%20%D8%A7%D9%84%D8%B4%D9%8A%D8%B7%D8%A7%D9%86-08-07-1439.lite__0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kohët e fundit shiten rroba të jashtme ab’ah (عباءات) me ngjyra të theksuara dhe të dekoruara. Cili është gjykimi që të bëhet shitblerje me to dhe veshja e tyre?

Përgjigje: Ato nuk janë veshje; ato janë rëndesa, ato janë rëndesa. As nuk lejohet shitblerja me to e as që të vishen. Veshja e jashtme përdoret për të mbuluar zbukurimet. Ato nuk janë për të tërhequr vëmendje. Kur ata e panë gruan fetare duke u mbuluar me veshje të jashtme, ata ja shkatërruan atë me dekorime dhe gjëra të tjera.

Shpërndaje: