Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Abaja (Mbulesa e tërë trupit) e gruas duhet të vendoset mbi kokë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqu-%2020-08-1435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne duam që ju të thoni diçka në lidhje dukurinë e ndryshimit të veshjës së gruas në këtë vend. Tani ajo e vë ab´an (mbulesën) e saj mbi supe dhe e vesh nikabin, kështu që disa pjesë të fytyrës së saj duken.

Përgjigje: “Aba’ah (mbulesa) nuk duhet të vendoset mbi supet e gruas kur ajo del jashtë. Kur ajo del jashtë e vë abajën mbi kokën e saj. Abaja2 duhet të mbulon kokën e saj, rrobat dhe supet. Ajo duhet të vë abajën mbi kokën e saj kur ajo del kur jashtë.

Lidhur me vellon, ajo e mbulon fytyrën e saj me të në mënyrë që vetëm sytë ti duken

_____________________________

1 Shih: https://www.perlatmuslimane.com/abaah-eshte-xhilbab/

Shpërndaje: