“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Abdesi dhe brumi

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, fetvaja nr. 14468/1

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A prishet abdesi nga prekja e brumit?”

Përgjigje: “Prekja e brumit nuk e prish abdesin, sepse kjo nuk është prej faktorëve të tillë. Por në qoftë se një pjesë e brumit gjendet në ndonjë pjesë të trupit që duhet të lahet gjatë abdesit, ndërsa ju merrni abdes pa e hequr atë, atëherë abdesi nuk është i saktë.

I gjithë suksesi është tek Allahu. Salavatet dhe selamet qofshin mbi profetinin tonë Muhammed, mbi familjen dhe mbi shokët e tij.”

Shpërndaje: