Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Aborti në qoftë se fëmija do të lind me të meta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Mjekët kanë thënë se fëmija do të lind invalid. A lejohet që të bëjë abort?

Përgjigje: Jo. Ajo duhet ta lerë Allahun që të kujdeset për të edhe nëse ai është me aftësi të kufizuara. Ajo duhet ta lerë atë. Ajo nuk duhet të vrasë një njeri, sepse ajo është me aftësi të kufizuara. Kjo nuk është e lejuar. Rasti i vetëm kur lejohet aborti është kur kryesia mjekësore thonë se ajo do ta shkaktojë vdekjen e saj dhe Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva e kanë lejuar këtë. Në këtë rast lejohet aborti. Nuk luhet me jetën dhe shtatzënitë.

Shpërndaje: