Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Aborti nëse fëmija do të lind i deformuar

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhudah (26)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sa herë që një grua lind fëmijë, fëmija është i deformuar. A i lejohet asaj që të bëjë abort para muajit të katërt?

Përgjigje: Kur ajo e lind fëmijën, a del fëmija i deformuar. A del i vdekur?

Pyetje: Jeton disa ditë. Pastaj ai vdes.

Përgjigje: Unë besoj se asaj nuk i lejohet që të bëjë abort pasi që fetusit i është dhënë shpirti.

Pyetje: Para muajit të katërt?

Përgjigje: Para muajit të katërt.

Pyetje: Kjo është ajo që ajo kjo pyet. A i lejohet që të bëjë abort para muajit të katërt?

Përgjigje: Asaj i lejohet ta bëjë këtë, por kjo është e urryer (mekruh). Unë kam dëgjuar për një incident që të kujton këtë. Një mjek i tha gruas se fëmija do të lind i deformuar. Por sipas urtësisë së Allahut (Azze ue Xhel) fëmija lindi në formën më të mirë të mundshme. Prandaj, nuk mund të jemi të sigurt se fjalët e mjekëve janë të vërteta. Ata mund të llogarisin gabim.

Në çdo rast, nuk është e ndaluar që të bëhet abort para se ti jetë dhënë shpirti fetusit. Kjo është e lejuar dhe në veçanti në qoftë se ajo ka këto përvoja.

Shpërndaje: