Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Aborti para se fetusi t’i mbushë 40 ditë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet’h-il-Mexhid (27)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20maji%20d%20-%2011%20-%201%20-%201436.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet aborti nëse fetusi nuk i ka mbushur dyzet ditë?

Përgjigje: Nuk lejohet të bëhet abort. Pse të bëhet abort? Nuk është e lejuar që të bëhet abort shtatzënia. Përjashtimi i vetëm është nëse mjekët e konstatojnë se fetusi e ekspozon nënën në rrezik. Në këtë rast aborti është i lejuar.

Shpërndaje: