Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Adoptoje vetën tënde me adhurim

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (22)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighashat-25-3-1435-01.mp3

Perktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Sa herë që dëshirojë të mësojë përmendësh Kur’anin, më bëhet e vështirë të mësuarit e tij përmendësh. A konsiderohet zemra ime ti´a ketë këthyer shpinën Kur’anit?”

Përgjigje: “Ajo nuk konsiderohet – nëse do Allahu – ta ketë bërë këtë. Megjithatë, ti je neglizhent. Njeriu e do të qenurit dembel. Por në qoftë se ti adoptohesh me të, ti adoptohesh dhe fillonë ta shijoshë kënaqësin e tij. Në fillim ti ikën, por në qoftë se adobtohesh me të fillonë ta shijoshë kënaqësin e tij.

Disa nga Selefët kanë thënë: ”Kam luftuar me namazin e natës për tridhjetë vjet dhe e kam shijuar atë për njëzet vjet.”

I tillë do të jetë rezultati kur të ushtrosh dhe ta adoptosh vetën tënde me të. Shpirti ikën nga bindja:

إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّيَ

”Sepse shpirti është fort i prirur për të keqe, përveç atij që e mëshiron Zoti im.” 1

Ekzistojnë tre lloje të shpirtrave; ai që shtyhet drejt së keqes, ai që e fajëson veten e tij dhe shpirti i sigurt që e shijonë kënaqësinë dhe të ndjerit rehat me adhurim. Mos i humb shpresat. Bëhu i vendosur se do ta mësosh Kur’anin edhe nëse do të lodhesh në fillim. Pastaj fillon ta shijoshë kënaqësinë tij me lejen e Allahut.”


1 Jusuf 12:53

Shpërndaje: