Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I afërmi ka më shumë të drejtë që ti jepet zekati dhe kefara

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/226-228)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhammed bin Ali el-Hanbeli el-Ba’li (v. 777)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Është më mirë për ti dhënë zekatin një të afërmi në nevojë se sa të tjerëve. Nëse nuk ke para të mjaftueshme për ti dhënë të afërmve dhe kushërive të largët, kështu që është e detyrueshme për ta furnizuar më të afërmin. Nuk duhet t’i jepet kushëririt të largët nëse i afërti dëmtohet.

Lidhur me zekatin dhe pagimin e dëmshpërblimit, është e lejueshme që ajo t’i jepet të afërmve të cilët nuk e ke obligim që ti furnizosh. Nëse të gjithë janë njësoj në nevojë, është e mirë për ti dhënë më të afërmit.

Shpërndaje: