“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi dhe haxhi i gruas së sëmurë nga zemra

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Lika el-Bab el-Maftuh (22 A), min: 17:17

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: Vajza ime u sëmur në Ramazan dhe ajo mbeti në shtrat. Pasi u shërua, ajo agjëroi. A është ajo gjithashtu e obliguar të bëjë kefara (shpagim)?

Përgjigje: Ajo nuk është e obliguar që të bëjë kefara (shpagim).

Allahu (te ala) ka thënë:

E kush është i sëmurë ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë le të agjërojë më vonë aq ditë sa ka lënë pa i agjëruar.” El-Bekare, 2:184

Allahu pra nuk e përmendi kefaran. Ajo duhet vetëm të agjërojë.

Pyetje: A mund të bëjë haxhin për të nëse ajo nuk mund të bënë haxhin për shkak të sëmundjes së zemrës së saj?

Përgjigje: Haxhin e detyrueshëm?

Pyetje: Po.

Përgjigje: Atëherë ky veprim është i saktë.

 

Shpërndaje: