Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i 6 ditëve të Sheualit në ditën e premte

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Puna ime është e rëndë, punoj si shofer i makinave të rënda, punoj çdo ditë dhe jam nën rrezet e diellit, kurse pushimet i kam të premteve. A më lejohet agjërimi i 6 ditëve të Sheualit të premteve?

Përgjigje: A i lejohet çfarë?

Pyetje: A lejohet të veçohet xhumaja për agjërimin e 6 ditëve të Sheualit?

Përgjigje: Po, sepse ai nuk ka pasur për qëllim që të agjërojë ditën e xhuma, por 6 ditët e Sheualit, ndërsa nëse ka pasur qëllim të agjërojë ditën e xhuma, kjo nuk lejohet. Ndërsa nëse tani veçse ka agjëruar, atëherë agjërimi i tij është i pavlefshëm. Nëse ka agjëruar me nijetin e 6 ditëve, kjo nuk është njësoj (lejohet). Po.

Shpërndaje: