Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i Ashures gjatë udhëtimit

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala 343/5

www.perlatmuslimane.com

Imam Ez-Zuhri – Allahu e mëshiroftë – po udhëtonte dhe agjëronte ditën e Ashures, dhe ai u pyet:

Përse e agjëron ditën e Ashures kur udhëton por nuk agjëron gjatë Ramazanit kur udhëton?

Ai u përgjigj: Sa për muajin Ramazan, ditët e lëna të agjërimit mund të agjërohen edhe më pas por për sa i përket Ashures nuk mund të agjerohet (pasi të ketë kaluar).

Shpërndaje: