Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i ditës së Arafatit duke kompensuar një ditë të Ramazanit

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Nur alad-Darb (246)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi i agjërimit të ditës së Arafatit duke pasur për qëllim kompensimin e një dite të mbetur të Ramazanit?

Përgjigje: Agjërimi i ditës së Arafatit është sunnet i vërtetuar dhe ka një virtyt të madh.

Profeti ﷺ ka thënë:

“Shpresoj që Allahut të m’i falë mëkatet e vitit të kaluar dhe vitit të ardhshëm.”

Transmeton Tirmidhi, hadithi është autentik sipas Albanit në Sahih Et-Terghib Uet-Terhib.

Nëse agjëron nafile, ke vepruar mirë. E nëse agjëron ditë të mbetura të Ramazanit, dhe dita e Arafatit është njëra prej tyre, nuk të keqe në këtë. Shpresoj që të shpërblehet për ditët e mbetura të Ramazanit edhe për ditën e Arafatit. Po.

Shpërndaje: