Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i gruas me çrregullim menstrual

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/7790

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gruaja që ka çrregullim menstrual, a e ka të lejuar që të agjërojë agjërim vullnetar pasi që ne e dimë se ajo edhe falet?

Përgjigje: Po, gjykimi i saj është i njëjtë sikurse i gruas së pastër, pra ajo agjëron dhe falet. Dallimi i vetëm është se, ajo duhet të marr abdes para çdo namazi.

Dhe ajo mund të agjërojë agjërim vullnetar dhe madje mund edhe t’i kompensojë ditët e humbura nga Ramazani.

Shpërndaje: