Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i personit të sëmurë mendërisht

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh 
Burimi: http://mufti.af.org.sa/sites/default/files/01_9.mp3
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person është i sëmurë mendërisht dhe ka marrë ilaçe nga mjeku. A i lejohet atij që të mos agjërojë?

Përgjigje: Nëse ai është i sëmurë mendërisht dhe ka nevojë për të marrë ilaçe, atij i lejohet që të mos agjërojë dhe i kompensonë ditët e humbura më vonë. Nëse ai nuk mund ta bëjë këtë, ai duhet të ushqejë një person të varfër për çdo ditë.

Shpërndaje: