Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i të moshuarit i cili vuan nga diabeti dhe tensioni i lartë i gjakut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14760

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një i moshuar –në moshën nëntëdhjetë vjeç vuan nga diabeti dhe tensioni lartë i gjakut, ndërsa kjo është shkak që e bën atë të pijë ujë më shpesh se zakonisht. A duhet ai të mos agjërojë dhe në vend të kësaj t’i japë ushqim të varfërve?

Përgjigjja: Po. Këtu bëhet fjalë për një sëmundje kronike. Ai duhet të përmbahet nga agjërimi dhe të japë 1 kg ½ ushqim çdo ditë një të varfëri. Do të thotë 45 kg për tërë Ramazanin në tërësi. Nuk ka rëndësi nëse ai e ndan ushqimin për çdo ditë veç e veç apo nëse e jep të tërën përnjëherë. Po kështu nuk ka rëndësi nëse ai i jep ushqim disa të varfërve ose vetëm një personi të varfër.

Shpërndaje: