“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi në muajin Sha’ban është sunnet – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (6)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-8-13.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është rregulli për agjërimin në muajin Sha’ban?

Përgjigje: Është sunnet të agjëruarit në Sha’ban pavarësisht nëse agjërohet shumica ose një pjesë e muajit. Kjo është sunnet. Profeti ﷺ ka agjëruar shumë në Sha’ban. Muslimani që agjëron shumicën e muajit Sha’ban ose pjesë të muajit Sha’ban, ka praktikuar sunnetin. Dhe ai që nuk agjëron gjatë atij muaji, nuk është i obliguar me asgjë sepse ky veprim është sunnet dhe jo obligim.

Shpërndaje: