Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi pa namaz – Uasabi

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi

Burimi: http://olamayemen.com/index.php?article_id=10449

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të agjëruar Ramazanin pa falur namazin?

Përgjigje: Agjërimi i tij është i pavlefshëm. Mungesa e namazit është mosbesim. Allahu ka thënë:

“E kush mohon besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.” 5:5

I dërguari ka thënë:

”Pakti që është në mes nesh dhe atyre (kufarëve) është namazi. Ai që e braktis atë ka dalur nga feja.”

Shpërndaje: