Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai është Kharixhi e jo Sunni

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Sherh Umdat-il-Fikh (29)
Përktheu: Valdet Gashi 
www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: Nëse një person thotë se i përket Ehli-Sunnetit dhe Xhematit dhe ndjek metodologjinë e selefëve por devijon nga parimet e tyre themelore kur revoltohet kundër pushtetarëve ose bën thirrje për revoltë kundër tyre…

Përgjigje: Ai nuk i përket Ehli-Sunnetit. Ai i përket Khauarixhëve dhe jo Ehl-us-Sunnetit. Ai që nxit në sprova dhe mosbindje është Kharixhi (kryengritës) dhe i përket Khauarixhëve. Kjo është metodologjia e Khauarixhëve.

Shpërndaje: