Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai i cili tallet me veshjen e gruas muslimane është kafir

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”

Burimi: http://alifta.com/Fatawa/FatawaChapters.aspx?View=Page&

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz 

Shejkh Abdur-Rezzak Afifi 

Shejkh Abdullah bin Gudejjan 

Shejkh Abdullah bin Kuud 

Pyetje: Cili është gjykimi për ata që e quajnë  gruan  që  është  e veshur me një veshje të bazuar sipas  Sheriatit ”gruaja xhinesh”, ” tenda që ecen” dhe me emra tjer me të cilat bën shaka?

Përgjigje: Kushdo që bën shaka me një burrë musliman apo me një grua muslimane për shkak se ata i përmbahen Sheriatit ata janë kufarë, pavarësisht a ka kjo të bëjë me hixhabin e gruas apo ndonjë gjë tjetër. Abdullah bin Umeri ka thënë ka thënë: ”Një burrë  tha  gjatë  betejës  në Tebuk:” Unë  nuk  kam  parë  askënd   të jetë aq i pangopur, aq rrenacak  dhe frikacak në betejë se sa  dijetarët tanë .”Atëher një burrë tjetër i tha: ”Ti gënjen.Ti je hipokrit. Unë do ti tregojë   të dërguarit të Allahut. I dërguari i Allahut ﷺ ishte megjithatë informuar për këtë (më herët) dhe Kurani i ishte shpallur atij. Unë  e  pashë si ai burrë kacavirrej në deven e të dërguarit të Allahut ﷺ, duke thënë: ”O i dërguar i Allahut! Ne vetëm bënim shaka! ”Nëse i pyet, ata do të të përgjigjen: “Ne vetëm po bënim shaka dhe po luanim”. Thuaj: “A mos vallë me Allahun, shpalljet dhe të dërguarin e Tij po talleni?”

“Mos u shfajësoni! Ju e mohuat fenë, pasi patët besuar. Nëse Ne i falim disa prej jush (për shkak se u penduan), do t’i ndëshkojmë të tjerët, ngase janë fajtorë (nuk u penduan për talljen që bënë).” 9:65-66

Me këtë Allahu bëri që ata të cilët tallen me besimtarët ata tallen me Allahun, Librin e tij dhe me të dërguarin e Tij.

Shpërndaje: