Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që e lejon martesën e përkohshme është kafir

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh ed-Durr en-Nadid (15)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa që quhen “dijetarë” dhe që shpesh shfaqen në televizion, u japin fetva të rinjve lidhur me “martesën e përkohshme” duke u thënë se ajo është më e butë se zinaja (imoraliteti)…

Përgjigje: Ky person (që e thotë këtë) është shiit. Ky person (që e thotë këtë) është shiit. Nuk merren fetvat e tij. Dijetarët ranë dakord në mënyrë unanime se martesa e përkohshme është e ndaluar pasi që u shfuqizua. Pasi që ajo u shfuqizua, dijetarët ranë dakord në mënyrë unanime se është ajo është ndaluar. Kushdo që e lejon atë, ai është kafir.

Shpërndaje: