Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që epshin e tij e ka marrë për ilah (të adhuruar)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’h-il-Mexhid (97)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është komentimi i fjalëve të Allahut -te ala-:

“A e ke parë atë që epshin e tij e ka marrë për ilah (të adhuruar)?” El-Xhathije, 45:23

Përgjigje: Do të thotë i bindet epshit të tij, i bindet epshit të tij, atë që epshi e urdhëron, i bindet, dhe atë që epshi ia ndalon, qëndron larg saj, i tilli e ka marrë epshin e tij për ilah (të adhuruar). Po!

Shpërndaje: