Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që nuk bën dallimin mes feve është kafir

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth–14340528.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A ka iman personi i cili bën thirrje për ndërtimin e urave mes feve, apo unitet fetar, një besim të mangët në çështjen e urrejtjes dhe dashurisë për hir të Allahut?

Përgjigje: ”Ky person nuk është as mysliman. Ai që beson se të gjitha fetë janë të barabarta dhe bën thirrje për unitet, nuk është mysliman. Ai nuk bën dallim midis besimit dhe mosbesimit, monoteizmit dhe politeizmit, besimtarit dhe kafirit? Kjo nuk është e lejuar. Kështu nuk flet myslimani.

Është e mundur që një person injorant dëgjon njerëzit të flasin dhe të thotë të njëjtën gjë, por ata që e pranojnë këtë dhe besojnë në këtë nuk janë mysliman.”

Shpërndaje: