Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që nuk mund të thërret në teuhid duhet të emigrojë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (18)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul-11-4-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është çdo mysliman i ditur i detyruar që të thërrasë në teuhid në vendin pagan?”

Përgjigje: ”Po, në qoftë se ai mund ta bëjë këtë. Nëse ai nuk mund të bëjë këtë dhe ndalohet që ta bëjë këtë, ai nuk duhet të qëndrojë në atë vend pagan. Ai duhet të emigrojë në vendin monoteist. Ai nuk duhet të jetojë me ata që nuk e pranojnë thirrjen për në teuhid.”

Shpërndaje: