Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk e ka bërë haxhin vetë, dëshiron t’ia paguaj haxhin dikujt tjetër

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)
Burimi: https://binbaz.org.sa/fatwas/9739/%D8%A8%D8%B0%D9%84-%D9%85%D9%86-%D9%84%D9%85-%D9%8A%D8%AD%D8%AC-%D8%B9%D9%86%D9%87-%D9%86%D9%81%D8%B3%D9%87-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%84-%D9%84%D9%84%D8%AD%D8%AC-%D8%B9%D9%86-%D9%82%D8%B1%D9%8A%D8%A8%D9%87
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet për një person që nuk e ka bërë haxhin për vete që të paguaj dikë për ta bërë haxhin për një person të vdekur?

Përgjigje: Nuk ka asgjë të keqe që dikush të paguaj haxhin për dikë tjetër me paratë e tij edhe nëse nuk e ka bërë haxhin vetë. Prandaj lejohet të paguash një person të besueshëm për të bërë haxh për prindin, bashkëshortin, vëllain dhe kështu me radhë edhe pse ky që paguan nuk e ka bërë haxhin vetë. Megjithatë, është e ndaluar që ai vetë të bëjë haxhin për dikë tjetër nëse nuk e ka bërë haxhin vetë.

Shpërndaje: