Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që përgënjeshtron një të dërguar i përgënjeshtron të gjithë

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)

Burimi: Tefsir el-Kuran el-Adhim (2/724)

www.perlatmuslimane.com

Allahu (tabarak ue te ala) ka thënë:

وَلَقَدْ كَذَّبَ أَصْحَابُ الحِجْرِ الْمُرْسَلِينَ

”Banorët e Hixhrit i përgënjeshtruan të dërguarit.” 15:80

Banorët e el-Hixhr janë Themudi. Ata e përgënjeshtruan profetin e tyre Salihun ﷺ. Ai që përgënjeshtron një të dërguar konsiderohet të ketë përgënjeshtruar të gjithë të dërguarit. Prandaj Allahu tha se ata përgënjeshtruan të dërguarit.

Shpërndaje: