Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që preu flokët apo thonjtë në ditët e para të Dhul-Hixhes

Imam Muveffekud-Din bin Kudameh el-Makdisi  (v. 620)
El-Mugnij 13/363.
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Kushdo që dëshiron të therë kurban për Bajram dhe prenë flokët apo thonjtë pasi të ketë hyrë dita e parë e Dhul-Hixhes, duhet vetëm që të lusë Allahun për falje, pavarësisht nëse kjo bëhet me qëllim ose jo.

Shpërndaje: