Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ajo që është e ndaluar në Saudi është e ndaluar në të gjitha vendet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=162071

Data e fetvas: 7/3-1438 ose 7/12-2016

Min: 1.03.58

Pyetje: Njerëzit të cilët asocijohen me thirrjen (islame) dhe të cilët pohojnë se janë mesatarë, i dënojnë ata që vrasin policinë saudite dhe ndalojnë demonstratat në këtë vend, ndërsa njëkohësisht mbështesin veprime të ngjashme në vende të tjera islamike. Çfarë thoni për këtë?

Përgjigje: Ajo që është e ndaluar në këtë shtet është e ndaluar edhe në shtete të tjera islamike. Vendi i muslimanëve është një. Metodologjia e muslimanëve duhet të jetë një në të gjitha vendet. Ajo nuk duhet të ndryshojnë nga njëri shtet në tjetrin. Të gjithë muslimanët duhet të kenë të njëjtën metodologji dhe të kenë të njëjtën referencë: Kuranin dhe Sunnetin sipas metodologjisë së Selefëve.

Shpërndaje: