Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Alameh Rabi në lidhje me Haxhurin dhe pasuesit e tij

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://wahyain.com/forums/showthread.php?t=3209

Data e fetvas: 1/5-1434 ose 13/3-2013

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Të gjithë Selefitë janë bidatçi tani, sipas Jahjas dhe pasuesve të tij. Të gjithë janë bidatçi; thirrësat dhe dijetarët. Të gjithë janë nën këmbët e tij. [zëri i paqartë].

Na vijnë ankesa nga e gjithë bota. Disa udhëtojnë atje dhe qëndrojnë atje dy ose tre ditë, një muaj apo dy dhe kthehen larg në Rusi dhe flasin mirë për Ubejdin dhe Jahjan; Jahja është në qiell dhe Ubejdi el-Xhabirij është bidatçi. Kjo është thirrja e tyre në Mbretërinë e Bashkuar, Sudan, Egjipt, Turqi, Kenia dhe Libi. Në të gjitha vendet ata e luftojnë Selefizmin dhe Selefitë. [zëri i paqartë].

Unë kam qenë i durueshëm për disa vjet. Më vijnë letra dhe ankesa. [zëri i paqartë].

Një dëgjues: Shkruaj atij, o Shejkh!

Përgjigje: Çka ti shkruaj atij? Unë kam këshilluar atë përsëri, dhe përsëri, dhe përsëri, dhe përsëri brenda dyerve të mbyllura. Ndonjëherë një këshillë mund të zgjate dy orë e gjysmë. Ai nuk dëgjon. Ai premton, por nuk e mbanë premtimin e tij.

Studentët e tij janë ekstremistë. Bëhet fjalë për një ekstremizmin që nuk ka të barabartë. Ata thonë se ai është lideri i njerëzve dhe xhinëve, këshilltari i besueshëm … Kjo është ekstremizëm, ekstremizëm, ekstremizëm, ekstremizëm… [zëri i paqartë].

Shko dhe këshilloje atë. Mos i bjer tupanit për të. Mos i duartrokit atij. Ki qëndrimin e burrave ndaj tij. [zëri i paqartë].

 

Shpërndaje: