Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Albani imam i Sunnetit dhe armiku i bidatçive

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: El-Uasaja el-Menhexhijeh li Mutebbi is-Sunneh en-Nabeuijjeh, fq. 357

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Flitet shumë se Shejkh Albani (rahimehullah) ishte Murxhi ose na përkujtonte Murxhiat. Çfarë thoni për këtë?

Përgjigje: Librat e tij dëshmojnë se ai i përkiste Imamëve të Sunnetit dhe thirrësve. Ai ishte armiku i betuar i bidateve dhe bidatçive duke përfshirë Murxhiat, armiqtë e përbetuar.

Shpërndaje: