Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Alkool në tryezë tek familja

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (65), min: 57.21

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2026-03-1438H.mp3%200101.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Babai im është kafir. Mund të ndodhë kur ta vizitoj, ai vendos pije alkoolike në tryezë ku hamë ushqim. Nëse unë shkoj largohem nga aty ai hidhërohet. Cili është vendimi mbi këtë?

Përgjigje: Ka hadithi në lidhje me këtë:

“Ai që beson në Allahun dhe ditën e fundit nuk duhet të ulet pranë një tryeze në të cilën shërbehet alkool.”

Shpjegoja atij se feja jonë nuk e lejon një gjë të tillë.

Shpërndaje: