Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Alkoolisti është sikurse adhuruesi i idhullit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (74)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-25-01-1439H-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si bëhet bashkimi mes hadithit të të dërguarit ﷺ:

”Alkoolisti është sikurse adhuruesi i idhullit.” 1

me atë që është e njohur “se pirja e alkoolit nuk është vepër që e nxjerr personin nga feja”?

Përgjigje: I dërguari ﷺ nuk tha se ky veprim e nxjerr atë nga feja. Ai tha:

“… sikurse adhuruesi i idhullit.”

Do të thotë ai është i lidhur me të sikurse adhuruesi i idhullit është i lidhur pas idhullit.


1 Më e pakëta që mund të thuhet rreth këtij hadithi është se hadithi është i mirë sipas Imam el-Albanit në “en-Nasihah”, fq. 257

Shpërndaje: