Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Allahu e forcoftë poligamin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (62), min:  1.11.02

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd14-07-%201438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: Për shkak të kushteve ekonomike unë nuk mund të sjelli gruan time nga vendi im. A jam unë i padrejtë ndaj saj në qoftë se unë martohem me një grua këtu ku jetoj për të mbrojtur nderin tim?

Përgjigje: Jo. Të lejohet të martohesh me katër gra:

مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ

“… dy ose tri ose katër …” 4:3

Allahu të forcoftë.

Shpërndaje: