Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Allahu është bëmirës ndaj krijesave të Tij edhe pse Ai nuk ka nevojë për to

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah_09-11-1434_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Imam-ul-Kajimi (rahimahullah) ka thënë:

“Allahu është bëmirës ndaj robit të Tij edhe pse Ai nuk ka nevojë për të.”

Ai është bamirës ndaj robit të Tij edhe pse Ai nuk ka nevojë për robin e Tij. Kur njeriu është bamirës ndaj teje, ai dëshiron kompensim kurse Allahu nuk e do këtë. E vetmja gjë që Ai dëshiron nga ti është që ti ta bësh falënderosh dhe lavdërosh Atë. Ai nuk dëshiron që ti japësh Atij diçka. Ai nuk dëshiron ndonjë dhuratë nga ti. Ai është i pasur. Është Ai (Subhanehu ue Te ala) që të jep ty. I tillë nuk është njeriu. Nëse njeriu të jep diçka, ai dëshiron kompensim.

Shpërndaje: