Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Allahu nxjerr të gjallin nga i vdekuri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nadhid (1o) dhe

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/al_durr_08_03_1433.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë kuptimi kanë fjalët e Allahut Subhanehu ue Te’ala:

وتخرج الحي من الميت وتخرج الميت من الحي

“Ti e nxjerr të gjallën prej së vdekurës dhe të vdekurën e nxjerr prej së gjallës.”3:27

Përgjigje: “Ai e nxjerr bimën nga fara e saj. Fara është e vdekur dhe bima që mbinë nga ajo është e gjallë. Ai e nxjerr pulën nga veza. Veza është e vdekur dhe pula është e gjallë. Ai e nxjerr të vdekurin nga i gjalli. Dijetarët thonë se kjo do të thotë se Ai e nxjerr jobesimtarin nga myslimani.”

Shpërndaje: