Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Amër Khalid dhe Kardavi nuk bëhen bashkë me Sunnetin!

Alameh Muhamed bin Abdil-Vehab el-Uasabi (vdiq 1436) (Allahu e mëshiroftë!)

Burimi: http://www.olamayemen.net/MultimediaDetails_ar.aspx?ID=6598&size=2&ext=.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Vëllai thotë: po flitet se Sunneti dhe egjiptiani Amër Khalid nuk shkojnë së bashku nëse ai nuk pendohet. Do të thotë pyet në lidhje me gjendjen aktuale të Amër Khalidit. Ai pyet të njëjtën gjë për Jusuf Karadavin. E njëjta gjë vlenë edhe për Kradavin për momentin.Siç ai është tani, ai dhe Sunneti nuk bëhen bashkë. Ti kurrë nuk mund të jeshë i sigurt se armiqtë e Islamit nuk kanë vendosur bashkpunëtorë në mesin e myslimanëve për të dhënë fetva në interes të kufarëve, sikruse Mirza Gulam Ahmed el-Kadijani i cili pretendonte se ishte profet. Ai fitoi pasues sepse pretendonte se ishte i dërguari i Allahut. Ai bëri ligj për përpasuesit e tij se nuk është e lejuar për të luftuar kundër britanikëve.”

 

Shpërndaje: